“Reiese ca masuratoarea este totul. La nivel cuantic, realitatea nu exista daca nu te uiti la ea.” – Dr. Andrew Truscott, Universitatea Nationala Australiana

Sa masuram, deci, o data!

Un instrument util care poate fi gasit in diferite forme si prezentari este cel numit Roata Vietii, cu spitele intinse pentru arii precum studiile, cariera, afaceri, finante si bunastare materiala, sanatate, energie si stare de bine, relatii sociale si familiale, sentimente, pasiuni, contributie, dezvoltare personala, spiritualitate, imagine de sine samdp.

Iata pe scurt cum se utilizeaza acest instrument de masurare: pentru fiecare dintre ariile alese a fi sondate, se indica pe o scara de la 1 la 10 gradul de satisfactie pe care il obtinem din ceea ce se intampla in acea arie.

Dupa care, se observa cat de echilibrata este roata vietii prin compararea notelor acordate fiecarei arii si corelatiile pe care le putem face intre arii.

Ideea este ca obtinem un echilibru in viata odata ce am balansat aceste arii, cu precadere spre zona de maximum a acestora.

Notele sunt grupate in 3 categorii:

  • cele aflate in intervalul 8-10 arata, evident, o satisfactie ridicata si ne spun ca efortul nostru presupune sa pastram cadenta, sa continuam sa facem ceea ce facem pentru a fi acolo, fara a ignora totusi ca exista si posibilitatea de a face si mai bine;
  • cele din intervalul 5-7 ne semnalizeaza o oportunitate clara de a explora idei de evolutie, in mod asumata, concentrat si, sigura ca da, asistat;
  • cele din intervalul 0-4 indica zone in care ne putem dezvolta cel mai mult, fara a intra foarte mult in profunzime – sunt zone de crestere naturala, poate nu foarte importante pana in acest moment, sau carora nu le-am acordat inca atentia cuvenita si in care, mai devreme mai mai tarziu, vom constata ca s-au intamplat lucruri, fara a constientiza ca de fapt tot noi a, fost cei care au facut posibil acest fapt.

Daca nu ai beneficiat pana acum de acest exercitiu de auto-evaluare, invitatia mea este sa iti oferi aceasta oportunitate acum, iar daca ai mai facut-o, sa re-masori pentru a vedea ce ti se iveste.

AVANT, deci!

Sau, hai mai in profunzime. Sa masuram de doua ori!

De data aceasta aplicam o alta masuratoare care ne poate oferi imaginea echilibrului dintre 3 aspecte – conectarea, competenta, controlul – care se aplica fiecarei arii in parte dintre cele trasate in Roata Vietii.

Astfel, luand rand pe rand fiecare arie si acordandu-i cate o nota, din nou, de la 1 la 10, pentru gradul in care consideram ca ne sunt satisfacute nevoile noastre de conectare, competenta si control, putem vedea ce legaturi ne apar intre nota acordata ariei respective la prima masuratoare si configuratia celor 3C.

Si astfel, s-ar putea sa ne fie mai clara zona de interventie imediata.

Dupa care, ceea ce ne mai ramane de facut este, evident, sa ne redresam, ca atunci cand realizam ca alunecam si printr-un impuls evitam caderea dureroasa, ba chiar revenim la bucuria de a trai.

Actioneaza, asadar, draga cititorule!

O poti face pe cont propriu – sigur ai mai facut-o si in trecut; sau o poti face asistat, avand pe cineva alaturi – sigur ai mai facut-o si in trecut, chiar daca nu neaparat constient, structurat si “formal” sub forma unui demers de coaching.

Coachingul este despre acompanierea in procesul tau de evolutie.

In pregatirea ta pentru actiune.

Tu esti cel care face pasul, care face balansarea, echilibrarea, cel care face saltul.

Pentru a trece la un alt nivel, indrazneste, deci, sa-ti iei AVANT.

Pentru ca a venit timpul!

 

Hai TU!, hai odata!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *