În aceste zile, de fapt, de ceva timp, Bucureștiul îmi pare mult schimbat. Și nu neapărat în bine. Destul de încărcat și fruntaș în recorduri departe de a fi pozitive și care pun amprenta asupra multora dintre noi. Oare doar mie mi se întâmplă să văd griul orașului mai cenușiu ca oricând, oamenii pe lângă care trec, mai închiși în ei înșiși decât în mod obișnuit, situațiile cărora sunt nevoit să le fac față, mai stringente și cu mai puține opțiuni decât până acum?

Iubitor de munte, caut refugiu în amintiri și în vise. Gândul îmi zboară la râuri, păduri, cărări, piscuri și versanți. Însă ochii au parte doar de șosele pe care se revarsă valuri de mașini, de trotuare răscolite și bătătorite de priviri pierdute, de stâlpi care se sufocă sub încolăcirea cablurilor, de abrupturi ale “versanților” gri care ne îngustează orizontul și în care mulți dintre noi ne găsim refugiu seară de seară… Cu toate acestea, Bucureștiul oferă posibilități multiple de a ne aprinde lumina în suflete, de a ne stârni pasiuni, de a ne molipsi cu entuziasmul celor care sunt și se mențin pe plus: ateliere de dezvoltare personală, conferințe, întâlniri, cursuri și discursuri, concerte și spectacole. Pentru toate acestea, există o singură condiție necesară: să părăsim confortul reședinței și să înfruntăm orașul până la destinația avută în vedere, să fim dispuși să împărțim cu alții din fărâma de energie care ne-a mai rămas, pentru ca, împreună, să putem genera și beneficia mai apoi de un efect de multiplicare.

Așa am făcut și eu odata, la un moment dat, pentru a profita de ocazia de a intra în contact cu entuziasmul lui Tiberiu Pintilie de la Adventure Diplomacy. Tânărul alpinist român împărtășește din experiența transformatoare a expediției sale din Himalaya ori de câte ori are ocazia, în școli, licee, universități, la firme și instituții, acolo unde plantează o întrebare răscolitoare: „Care este Everestul tău?”. Pentru ce trăiești? Până unde vrei să ajungi? Care este destinația ta cea mai îndrăzneață? Ce ești dispus să faci pentru aceasta? Ce ești dispus să oferi? Ce ai zice dacă ai ajunge într-o zi să înțelegi că de multe ori atingerea destinației inițiale vine de fapt ca bonus, întrucât esența se află în călătoria însăși?

…un curcubeu de întrebări pentru o viață multicoloră…

AVANT!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *