Arcusul, fara maiestria pusa-n actiune dupa truda indelungata a maestrului creator de acorduri fermecatoare sufletului si delicat patrunzatoare inimii, este o simpla inventie. Poate doar zdranganitoare pentru ce sunt menite sa faca impreuna scarita, nicovala si ciocanelul urechii, precum si a timpanului experienta chinuitoare?

Arcasul, fara iscusinta si exercitiul repetat al alternarii ratarii tintei cu atingerea ei, fara cunoasterea manuirii indelungate a arcului cu sageti si completarea reciproca dintre instrument si manuitor, este un simplu … ¿visator? Sau un “nimeritor” al carui ulcior e posibil sa mearga doar de cateva ori la apa, caci ori se crapa, ori scapa?…

“Sa faci lucruri fara sa faci nimic” (sa faci bine fara efort supraomenesc si inutile sacrificii daramatoare, as indrazni eu sa parafrazez afirmatia “doing without doing” a dirijorului israelian Itay Talgam dintr-o captivanta prelegere TED de acum ceva timp) este izvorul de la care s-au ivit prezentele ganduri.

Mai bine si poate chiar mai repede sa realizez ceea ce mi-am propus, o pot face facilitat, indrumat, calauzit, potentat, sprijinit, incurajat. Cu nimic altceva decat cu trinitatea formata din intrebare, activa ascultare si umana validare. Intrebarea puternica, pentru insotitorul S-pecialist in A-ctivitatea de C-oaching, este precum bagheta magica a diriguitorului unei orchestre: contribuie la acensiunea protagonistului la armonie. Spre impacarea obiectivelor vanate cu actiunile necesare; a rabdarii cu realitatea; a mijloacelor care servesc scopului fara a patrunde in acea zona in care este nevoie sa fie scuzate de catre aceasta destinatie nutrita; a ancorarii in prezent a unui viitor care ramane intotdeauna deschis.

Si astfel, omul de actiune (arcASul), aflat sub facilitarea SAC-ului (manuitorul de bagheta “iscoditoare”), poate dobandi A-HA!-uri revelatoare (mobilizatorul “A-cum, H-abar A-m !¡!”) pentru a vedea mai CLAR (C-onstrangerile de gestionat, L-imitele de depasit, A-liatii de implicat si R-esursele de utilizat) tinta propusa si traseul potrivit catre BunaStare, dar mai ales pentru a evolua (in nutrita G-ara si curenta R-ealitate, cu alesele O-ptiuni cantarite prin nobila W-ointa) la o alta treapta (S-pecifica M-asurabila A-bordabila R-elevanta T-emporala) ce cateodata poate parea unora mai mult sau mai putin asumat profana (D-erutanta U-nica M-otivanta B-izara).

Asadar,

DUMB …
… SMART
GROW !
¡ CLAR ¡
AHA !!!
? SAC ¿
AS !¡!

Acestea fiind spuse, ales cititor ganditor fauritor, indrazneste sa-ti iei AVANT!
Poate chiar alaturi de un dumbSMARTcoachinGUY?
Da, hai!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *