… de suma pozitiva: castig-castig.

Una dintre cele mai importante valori este abilitatea de a ne juca 
- mesaj-indemn de la organizatorii Teatrul Labirint Asylum, in cultivarea interesului pentru atelierul Searching for Identity

Iata o provocare, deloc o joaca: cum sa fac in tot ceea ce fac sa fiu si eu castigator, si cei de alaturi! Si cei de langa, si cu mine – o perspectiva, o abordare.

Intr-un joc, avem subiectul faptuitor fauritor (protagonistul jucator), co-echipieri, reguli ce impun constrangeri care se cer gestionate, provocari pentru depasirea limitelor proprii, aliati, resurse, strategii, tactici, avantaj strategic si avantaj competitiv, ANTRENAMENT!

Joaca este pentru copii (dar nu doar), caci asa incepe fiecare si invata pentru a se pregati pentru viata. Jocul este si pentru copii si pentru cei care au fost candva copii si au mai pastrat ceva din ceea ce au fost, chiar de acum sunt oficial adulti, caci este mai structurat si pe categorii adaptat: varste, gender/sex, profesii, inclinatii, predispozitii, vise, intentii, provocari samdp.

In jocurile olimpice sau comune, pe arene ori pe maidan, la masa sau in sala, avem protagonisti si antrenori, spectatori si sustinatori. Coechipieri si adversari. Cu diferite grade de interes, curiozitate, energie, angajament. Cu multiple si chiar diferite mize. Felurite. Caci suntem toti la fel: unici!

Daca viata este abordata precum un joc, se poate sa avem si antrenori pentru viata? Oarecum da! Mai nou, precum si de cand e lumea. Acum, life-coach-ii activeaza si antreneaza pentru o viata implinita, presarata cu dezvoltari si deveniri, faceri si desfaceri, evolutii si prefaceri, esecuri si amenintari, sperante si cugetari, impiedicari si reveniri, caderi si ridicari ale tuturor acelora interesati si obtinerii a ceva (personal, profesional) dedicati.

AsaDAr, hai la… joc, mai in joaca, ori mai in serios – “Traiti ba, traiti, ca de murit nu-i nicio scofala!” (RIP Adrian Pintea, actor roman de teatru, film si televiziune, 1954-2007).

AVANT!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *