Sa luam aminte:

Un Om, pe care il pretuiesc “generalissim” (in mod aparte de deosebit, sublinierea mea) si exprimarile i le urmaresc, mai deunazi astfel ma inspira /surprindea /provoca /bucura:

Cred in randuiala si pentru asta sunt recunoscator lui Dumnezeu si oamenilor.
Ce poate fi mai bun decat sa ai radacina in satul manastirii si sa cresti in orasul culturii.

Aflandu-ma-n lipsa de treaba, m-am bagat si eu in seama cu indrazneala de a comenta, doar, decat si numai asa:

Binecuvantare?“.

Iar raspunsu-i mi-a confirmat ca, in ciuda diferentelor si de experienta destul de evidente, se pare ca in unele privinte gandim asemenea. Caci, mi se mai intampla sa ma mai nimeresc si in alte variate ocazii si diverse aspecte, iar cu altii asemanator sa ma potrivesc. Asijderea?

Un Om alaturi de care rasfatat precum un pasa am avut de curand binecuvantarea de a ma afla la locul potrivit pentru a-l asculta si o mostra din ceea ce are de oferit pe parte de instruire, ghidare, insotire am savurat, ne sfatuia ca inainte de a indica ori solicita cuiva sa intreprinda ceva, sa facem bine si sa cerem “binecuvantarea”. O etichetare, percutanta pentru mine, a cautarii acordului de a continua cu ceea ce intentionam sa punem in serviciul cuiva: demersul, procesul, insotirea intru formare, livrarea, alimentarea, sustinerea, slefuirea, de BunaStare obtinere facilitarea.

Un alt om, pe care evit sa-l privesc in ochi in oglinda, mai mult sau mai putin inspirat o zicere a indraznit si a adaptat, transformand-o intr-o invitaTIE!: la pomul laudat, HAI cu SAC-ul! A-HA, Evrika! Acolo unde nu doar credem ca vom gasi, ci si vom construi ceea ce fiecare vede ca i-ar putea fi BunaStarea. Intr-un mod mai mult sau mai putin laudat, dar avantat, structurat, calibrat și cu ceva diverse experiente anterioare binecuvantat, roade destinate tuturor celor care initial binecuvantarea si-au dat: finalii beneficiari.

Candva, la cineva, pe undeva, am intalnit si am preluat si eu ideea ca Dumnezeu face minuni prin oameni. Si mi s-a mai aratat, atat cat am fost in stare si pentru aceasta m-am si lasat, ca intreaga traditie crestina este despre Oameni fauritori care pentru altii minuni au faptuit si au fost apoi ridicati la rang de sfinti; sau chiar mai sus. Cred ca invatatura crestina ne impartaseste despre Fiul Omului, cel care S-a intrupat, a calatorit, a propovaduit, cu 12 apostoli S-a insotit, minuni a implinit pana cand S-a jertfit si asupra Sa a luat pacatele Lumii; S-a inaltat pentru a sade si a veghea de la a Tatalui dreapta.

A-HA, binecuvantare. Amin, BunaStare.
“I’m Possible, I’m in!”

“…niciun om care a privit rasaritul de soare nu este sarac. In fiecare noua zi este aniversarea vietii sale. Si nu exista nicio noapte care sa poata invinge rasaritul, si nicio problema care sa poata invinge speranta. Un om care indrazneste sa iroseasca o ora din timpul sau, nu a descoperit valoarea vietii.” – Charles Darwin

Sa luam aminte!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *