Martorul este cel care asistă și poate ulterior relata despre, când are acordul și este chemat. Pasiv doar? –Un pic mai mult…
COmplicele este cel care COntribuie, chiar dacă poate doar în mod secundar, când drept aliat este chemat, i se cere astfel și așa are de câștigat. Activ CO-făptuitor? –Alături și nu în lături…

“Martor” vine cu o încărcătură pozitivă – este cel care poate și vrea să depună mărturie pentru ceva, în favoarea cuiva, sau altminteri.
“Complice”, în general și preponderent uzitat, vine cu o încărcătură mai degrabă negativ-acuzatoare – este cel care ia parte la o făptuire. O tărășenie, o fărădelege, nu neapărat o acțiune cu rezultat în general favorabil, legal și moral, destinat și altora în afară de ceilalți câțiva “confrați” ai săi; ba chiar din contră.

Pe calea spre a beneficiarului BunăStare, specialistul în activitatea de COaching este martor și COmplice. Martor al procesului de călire –dezvoltare și devenire– prin căderi și ridicări, strădanii și stăruințe, schimbări și îndreptări, renunțări și reconfigurări, alături de care se poate ca beneficiarul să celebreze intermediare și COntinue realizări. COmplice de potențare a beneficiarului cu doza de avânt necesară pentru avansarea pe calea-i spre a sa BunăStare. În slujba acestuia, legal și moral, aș sublinia.

Astfel, după cum încă de la începutul de acum ceva vreme al formării drept specialist în activitatea de COaching mi s-a arătat, iar ulterior pe parcurs cu fiecare sesiune și COnversație mi s-a reconfirmat, în COaching aducem și dobândim mereu… lumina? –partea pozitiv-moral-legal-constructivă, cea de CO-creare prin acțiune. Suntem la primire toți cei implicați – beneficiarul serviciului de COaching, precum și prestatorul aflat în serviciul acestuia. Deci în.făptuim spre reciprocă dezvoltare –devenire, ca ultim act definitoriu.

Martor, sau COmplice? –Facilitator, ar fi alegerea mea (un continuu construct cu elemente –competențe și cunoștințe– de trainer/formator, consilier/consultant, coach/lider de cercetași, pe fundamente de curios educat dedicat înțelegerii fascinantelor dedesubturi și evidențe ale puterii, cultivate în arena politică, în particular, precum și în celelalte arene ale vieții reale, în general). CO-pilot, m-am surprins de multe ori “la bord”, alături și-n fapt. Antrenor de “în.fapt.uiri“? Lider de lupișori⚜️cercetași?

Cu AVÂNT, așaDAr❗Gata oricând

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *