Cuvantul este un Graunte care nimerind doar numai intr-un sol fertil da roade bogate si-l face pe oricine Om cu litera mare.” – Mihai Cucereavii

Suntem datori, atat fata de noi insine, cat si fata de cei de langa, sa pastram si sa cultivam solul fertil. Iar un bun fertilizator este INTREBAREA. O matinala zilnica intrebare ce poate da avant este “Cum sa fac sa devin azi mai bun ca ieri?”, cu al sau corolar “Ce pot planta ca sa ma salt de la om la Om?”.

Activitatea de coaching de azi, precum probabil toate celelalte ce va sa vie, poate cultiva grauntele curiozitatii, al redescoperirii, al transformarii, acela din care s-ar putea inalta un vrej ce ne poate duce dincolo de nori, pe cei dedicati si indrazneti. Dar atentie! Asa cum Jack a gasit la capatul vrejului de fasole atat o comoara, cat si un capcaun amenintator, fiecare graunte are faina, dar are si tarata. Istoria consemneaza atat pe cei care folosesc paine si circ, precum si pe cei care propun cozonac celor rasculati de lipsa… painii. Cum scriem file in propria… istorie?

Nu orice graunte de nisip ajunge perla, dar orice perla a trecut candva prin faza de graunte de nisip, de la care a pornit… Tu, acum si aici, cum spui ca stralucesti, ce crezi ca reflecti? Ce ti se arata?

Intrucat, “Dupa cum un ogor oricat de fertil nu poate da roada, daca nu e cultivat, tot astfel si sufletul fara invatatura” (Cicero), iar energia este curiozitatea purtata pe aripi de intrebare. Reflectezi? Esti cu mine? “Marele scop al educatiei nu este cunoasterea, ci actiunea”, spunea cineva (Herbert Spencer), candva.

Iata cateva ganduri matinale, “luni.atice”, adunate si aparute de pe vaste “teritorii” calcate cu mintea, cu imaginatia, cu gandul, cu privirea, cu… fapta? Caci atat s-a putut, atat am petrecut.

Avant pe mai departe, sa ne dam si sa ne luam! Da, hai!!!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *