Dupa cum odinioara am aflat si candva apoi am preluat si afirmat: daca sustin ca incerc, reusesc doar sa raman in cerc. Aceasta-i energia. Las loc esecului ca blocaj, nu ca pas spre imbunatatire, cu avant intru devenire. Fac prea putin loc, poate chiar spre deloc, dezvoltarii, evolutiei, evadarii din situatia blamata si recomandabil a fi schimbata. Devenirii. CLAR?

La unele specii de animale, dezvoltarea presupune lasarea in urma a vechii carapace si un moment de vulnerabilitate pana ce noua platosa se intareste si devine semnificativa pentru continuarea vietii, insa la un alt nivel de excelenta si experienta. La unii arbori, trecerea anilor se poate vedea in cercurile surprinse la o sectionare transversala a trunchiului. La unii oameni, trecerea timpului ii poate vindeca; pe altii insa, mai adanc in depresie ii poate afunda…

Eu, decat sa incerc, mai bine sa probez. Sa imi PROpun sa… Zic. Si, mai ales, fac! O alegere.

Este o alta valenta, este altceva – se poate sa vad… Cuvantul da o aparte mobilizare. Contine 2 alte particule de… energie: PRO si “obez” – cuvant cu o traditie de incarcatura negativa, insa caruia eu indraznesc sa ii ofer o diferita semnificatie. PRO lasa loc actiunii, alaturarii, acceptarii, construirii, descoperirii – atitudinii binevoitoare, binefacatoare, eliberatoare. La al meu “obez”, este despre acumulare, activare, crestere, devenire, dezvoltare, chiar fara limite induse sau impuse, dincolo de o anumita normalitate. Insa pe parte constructiva, benefica.

Daca probez o varianta, o idee, un mecanism, las loc si rateului, dar vazut precum un pas mai aproape de varianta mai buna, cea dorita. Thomas Edison, intervievat de un ziarist despre esec, a raspuns: „Nu am esuat niciodata, am descoperit pur si simplu 10.000 de modalitati de a nu inventa becul electric.”

Atitudinea este cea care face diferenta, elibereaza, propulseaza. AVANT, asaDAr!

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *