Un produs are specificatii, instructiuni, manual de folosire, termen de valabilitate, indicatii de manevrare. Pentru unii, este mai usor de manuit, de folosit, de vandut, de livrat, de receptionat, de valorificat, de… manipulat?

Un aliment, mai ales din zona premium (am drept exemplu concret, recent si la indemana, mancarea suedeza Husse pentru caini, pisici, cai – aviz tuturor iubitorilor de animale de companie, de la un companion de bichon havanez, 1 an, femela), are specificitati, este ales studiat, atent proportionat, pe diferite categorii de beneficiari calibrat si in permanenta cu formula supusa imbunatatirii dotat.

Un om este supus relatiilor (aviz tuturor iubitorilor de oameni, fiinte mai mult sau mai putin sociale). Se afla in raporturi cu alti semeni. Rapoarte. Ordonare si subordonare. Om cu om. Cu un om, se cultiva legaturi. In permanenta. Caci, intre oameni, si tacerea urla. Mutenia poate fi mai asurzitoare ca un racnet din rarunchi. Intre doua persoane, intervine chimia – e sau nu e, indiferent de orele de chimie de la scoala, de la care am chiulit ori notiunile din gura profesorului le-am sorbit… Acum, aici, este vorba despre chimia relatiei create. Sau de creat. Ori de evitat… Precum diavolul sta in detalii, elementele unei chimii interpersonale sunt de baza. Ori, poate chiar acide? Un om poare fi util, de folos, semnificativ. Valoros. Prin ceea ce face si nu face. Desface, sau preface. Des face? Servește! Avântat.

Matematica-i in toate relatiile – la fizica, intre corpuri, intre forte; la chimie, intre elementele constituente; ba chiar si in geografie, cu inaltimi, adancimi, latitudini si longitudini, suprafete. Pana si in arta poetica, ritmul si rima sunt bine calculate, iar in pictura proportiile in care pigmentii se inlantuie dau maiestria vizuala a geniului. In politica, vot cu vot confera Putere, sau propulseaza in… Opozitie. Cu avant?

In relatia dintre doi oameni, avem corpolente, chimie, contondente, chiar si poezie. Iar matematica-i ‘totdeauna altfel, indiferent de limite si perioade, puteri si logaritmi, reduceri, sau multiplicari: 1+1=3. Eu, tu, Ea ~ Relatia.

Acid, sau baza? Relatia acida, ori de baza?

Iata ce se poate crea intr-un proces de coaching. Specialistul in activitatea de coaching este… de baza! Depinde de investitia beneficiarului – il investeste cu incredere si se dedica actiunii, ori are asteptari de a fi mutati muntii din loc cu solutii magice si faptuiri ale altora…

In poezia(*) vietii, fiecare este totodata atat personaj-actor, cat si poet-creator. Este la baza Bunastarii, si generatoru-i.

Pentru a construi o relatie, este nevoie de timp si spatiu. Dar, si mai important: de avantul initial. E, au ba? Cu incredere, fara preconceptii si asteptari desarte sau nerealiste, ci cu proiectari, descatusari, realizari?

Hai sa hAI cu AVANTcoaching, un (1👌) potentiator de BunaStare!

A-HA!

🤝 Ca sa fim in stare 👥


(*) din grecescul “poiesis”, care are sensul de “facere” sau “creare”

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *