… prin COACHING?
πEu sunt acasa intre zi si vis.
Unde copiii atipesc, incinsi de joaca,
Unde batranii seara stau si se infoaca,
Si vatra lumineaza locu-nchis.
Eu sunt acasa intre zi si vis.
Acolo unde clopotul de seara
aduna fetele cu dangatu-i deschis,
langa fantana care le vegheaza.
Si-un tei mi-e pomul preferat;
Si verile tacute-n sanu-i de abis
Se zbat in ramuri cu un suierat
Si stau de veghe intre zi si vis.
“Eu sunt acasa” – πRainer Maria Rilke
Faceam candva vorbire despre o πinitiativa de angajament, destinata tuturor acelora care intelegeau si cautau Angajamentul. Nu multi au priceput ce era de facut, prea putini s-au dumirit. Asa-mi si propusesem. AVANTaj cei care au beneficiat! Asumat, nu a fost destinata tuturor. Precum multe altele facatoare, asiguratoare, sustinatoare, propulsatoare: sunt pentru toti, dar πnu pentru oricine.
Acum, alta. Trasnaie?! Oarecum. Cum? Asa:
Invitatie la πDESIGN INTERIOR.
Prin coachingβ
Coaching si design interior? π€
Da, caci ambele sunt despre a (te?) face, despre a des-face, despre a pre-face.
In coaching, printre πinstrumente avem πintrebarea si πascultarea. Pix, pensula, spada, foarfece, dalta, ciocan, metru, ac cu ata ~ chei de mesterit, potential de ivit si beneficii de croi?
Indiferent de locul in care ne aflam si exploram, se spune ca nicaieri nu e mai bine ca acasa. Tocmai pentru atmosfera pe care ne-o ofera caminul nostru, obisnuitul, cunoscutul, previzibilul. Cu toate acestea, se prea poate ca ACASA sa fim nu neaparat acolo unde locuim, ci unde intelegere de la cei din jur primim (dupa πChristian Morgenstern), unde ne simtim ca acasa si suntem tratati bine (πDalai Lama).
Prin coaching, prin serviciul cu care ne amenajam spatiul interior pentru actiune, ne facilitam indrazneala, incursiunea, asa cum se poate sa facem sa stim, sa meritam, sa vrem si sa putem. Cu cat suntem mai bine cu noi insine, cu ceea ce am realizat si de care nu doar o data ne-am bucurat, cu aliatii pe care astfel sa-i numim nu indrazneam, pe care-i aveam dar pe care asa nu-i catalogam, cu atat sa actionam suntem mai potentati si spre πbunastare lansati. Si aceasta, datorita elementelor personale, resurselor pe care le-am avut si le avem, ori pe care intentionam sa ni le apropiem, menite sa transforme un loc comun, de potential, intr-unul de realizari, de impliniri, de poveste.
Exista abordarea ACTIUNE-REFLECTIE-INVATARE (A.ction R.eflection L.earning – πARL), documentata si dezvoltata in scoala de gandire si de actiune din zona coaching-ului; exista si abordarea prin care se trece la actiune doar dupa ce se va fi dobandit o baza solida, chiar daca minima, dar necesara, de cunostinte si competente, prin adunarea si punerea in comun a unor notiuni de teorie si a unor actiuni de antrenament, de practica. πTotul, pentru a ne transforma “spatiul de acasa” intr-unul care sa corespunda dorintelor si stilului de viata urmarit a fi atins si pastrat, imbunatatit si extins.
Demersul de “design interior prin coching” este potrivit celor care au si doresc sa-si antreneze un spirit de observatie adecvat, πproiectat printr-o lupa fixata asupra propriei vieti si o luneta indreptata spre destinatiile dorite si urmarite a fi atinse intr-un viitor dedicat si asumat.
Cursul vietii poate fi lasat precum o barca purtata de valuri si aflata in bataia vantului; ori, o data lansat, intelept plasat si cu fermitate strunit πpe masura ce punem mana pe vasle, pe paramele velelor, pe carma – indrazneli ce pot contura cat mai bine efortul de πa inainta spre atingerea rezultatului dorit.
Cu πAVANT, asaDA!rπ‘
0 Comments